13.3.2010

Tilitystä Oulun Gloriasta

Eilinen pyörähdys Gloriassa aiheutti sen verran vitutusta, että pakko on vähän avautua.

En ole koskaan ko. paikasta tykännyt. Sinänsä ihan viihtyisä baari on pilattu keskellä iltapäivääkin helvetin kovalla soivalla musiikilla. Kiva mennä vaikkapa päiväkaljalle, kun melkein tyhjässä baarissa joutuu huutamaan vieressä istuvalle. Illalla mökä pahenee ja paikka pullistelee kännisistä keski-ikäisistä sekä naapurin Sedu-Helvettiin etkoilevista nuoremmista. Karaokepuolelta kantautuva mölinä ja satunnaisesti baaripuolella esiintyvät amatöörimuusikot eivät helpota elämää yhtään.

Juomapolitiikasta kertoo jo paljon se, että pulju oikein mainostaa myyvänsä kaupungin kylmintä olutta... Saisivat mainostaa myös kaupungin kuumimpia laseja, useammin kuin kerran olut on kaadettu juuri pestyyn, lähes tulikuumaan lasiin. Tai oikeastaan tuoppiin, joista kaikki oluet lähes varmasti tarjotaan. Tulppaanejakin olisi, mutta niitä ei joko osata tai jakseta antaa maksavan asiakkaan käyttöön ilman erillistä pyyntöä. Täältä on myös hyvä mahdollisuus saada aivan joku muu kuin tilaamansa olut. Baaritiskin takana ei näytä olevan juuri tietoa siitä, mitä sieltä kylmäkaapista pitäisi etsiä. Kerrankin tarjoilija ehti avata tuomansa väärän pullon. Huomautettuani asiasta myyjä painoi pokkana korkin takaisin pullon suulle ja VEI SEN TAKAISIN KAAPPIIN! Mahtaa olla elämys sille onnelliselle, jolle kyseinen pullo sattuu. Luonnollisesti pullot ovat jääkylmiä, tässä suhteessa suhteessa Gloria siis pitää minkä lupaa.

Olen silti satunnaisesti pistätynyt katsomassa pullot. Täältä sai nimittäin joskus mm. Flying Dogin Horn Dog Barleywine:a, Chimayn sinistä ja Schlenkerlan Märzeniä. Valikoima on kuitenkin supistunut viimeaikoina. Eilisen leffan jälkeen pyörähdimme porukalla paikalle. Ensin ottamani Urquellin osalta kaikki meni ihan hyvin. Seuraavaksi päätin ottaa Vakka-Suomen Talvioluen, joka näytti olevan vieraileva hanatuote. Luonnollisesti o,33 litran annos laskettiin normaaliin puolen litran tuoppiin. Saman kaltoinkohtelun sai kaverin tilaama Barbär. Pöytään päästyäni löysin tuopistani täysin pilaantuneen, etikkaisen siiderisen olutelämyksen. On taidettu tiskit laiminlyödä viimeaikoina. Eikö kukaan seuraa hanatuotteiden kuntoa, vai oliko selvästi jo pilaantunut tuote muuten vain päätetty myydä mieluummin pois kuin viemäröidä? "Ei ne sitä huomaa kuitenkaan." Vitutti sen verran, että en edes jaksanut valittaa. Olut jäi juomatta ja lähdin Leskiseen. Taidanpa lopettaa Glorian seurailun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti