2.4.2010

Kotiolutta suunnitellessa: Vappuoluen suunnittelua

Opiskelijavaput on yhtä pitkää piknikkiä ilmoista riippumatta. Usempana vuonna on tullut tehtyä viiniä tai siideriä vappurientojen ratoksi, mutta nyt viimeisen (toivottavasti) opiskelijavapaun kunniaksi panenkin oluen. Perinteintä noudattaen kustannusten on tarkoitus vappuherkun suhteen pitää minimissä, eli varastojen jämistä lähden tarvikkeita kaivelemaan.

Ideana on tehdä kevyehkö (~11,7 P) ja keväinen ale, jota on kiva lipitellä ulkosalla. Vehnää ja kauraa mukaan runkoa tuomaan, vappuisen maun vuoksi karamellisoituja rusinoita ja ehkä vähän fariinisokeria. Appelsiinin ja greipin kuorta sekä korianteria mausteeksi. Katkeroita melko kevyesti, mutta aromia reippaasti jenkkihumalista. Käymispuolen hoitaa neutraalisti Coopersin alehiiva ehkä vähän normaalia viileämmissä olosuhteissa.

Kaikki tarvikkeet hedelmiä lukuunottamatta löytyykin jo kaapista. Samalla saan kätevästi käytettyä jo parhaat päivänsä nähneet sahtimaltaan jämät.

Eiköhän näillä värkeillä jotakin juomakelpoista synny vappuun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti