7.4.2010

Thiriez La Maline + ahvenfilettä paahtoleivällä



Vaihteksi vähän erilainen arvio. Olut on peräisin Ranskasta, vaikka begialaisena itseään mainostaakin. Ahven on puolestaan Oulujoen Hartaanselältä, missä se nappasi pilkkiin jokusia tunteja ennen pannulle päätymistään.

Olut on hyvin tumman punaruskea, miltei lähes musta. Kuohkea beige vaahto näyttää mukavalta. Melko erikoisessa tuoksussa tuntuu selvästi marjaisuutta, joka muistuttaa lähinnä punaviinimarjoja tai happamia kirsikoita. Hiivainen happamus on myös ilmeinen. Paahteisuus on kohtalaisen kevyt, mutta jotenkin kuivan tuhkainen eikä kovin miellyttävä varsinkaan jälkimaussa. Vähän yrttisyyttä kummittelee taustalla, kuten myös keksistä mallasta ja kevyttä pähkinäisyyttä. Maku on kuivakka ja melko hiivaisen sekä marjaisan hapan. Happamuus ja paahteisuus ylikorostuvat, tasapainoittavaa maltaan makeutta saisi olla enemmän. Melko kevyt suutuntuma jää jälkimaun osalta vähän ohueksi. Suutuntuma on sinänsä ihan mukavan pehmeä ja vaahtoavan happoinen. Voi olla, että tämän osalta hiivat kannattaa jättää pulloon liian tuhkaisuuden välttämiseksi. Pisteet: 27

Ahvenfileet paistoin pannulla ja maustoin sitruunapippurilla ja suolalla. Vähän sitrunnamehua tirautin päälle. Paahdettujen ruisleipien päälle salaattia, tomaattia, fileet ja päälle vihanneskrassia koristeeksi ja terävyyttä antamaan. Voissa paistettu ahvenen maku ja mausteiden sitruksisuus toimivat ihan mukavasti oluen paahteisuuden kanssa yhteen. Suhteellisen kevyt olut ei peittänyt kalan makua pahemmin alleen. Leivän viljaisuus paikkasi oluen maltaanpuutetta ja vähensi happamuutta. Melko kelvollinen pari. Olut toimi paremmin ruoan kanssa kuin ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti