29.4.2010

Kotiolutta: Pikopanimon luksusongelma

Pienet tilat ja tilavuudet.

Suureksi riemukseni pari kaveria on tykästynyt tuotoksiini siinä määrin, että haluaa juhlistaa merkkipäiviään meikäläisen tuotoksilla. Toinen on häätilaisuus, jonne olisi hyvä saada 60 l. sahtia. Toisella kaverilla on kolmikymppiset, jonne saisin suunnitella juhla-aterialle sopivan juoman pääni mukaan. Mahtava homma, eipä tässä panimomestaroinnin vaiheessa varmaan suurempaa kunniaa ja luottamuksenosoitusta voisi saada!

Sitten se karumpi puoli, eli miten isompien määrien tekeminen onnistuisi näppärästi keittokoon ollessa max 20 l luokkaa. Useampia eriä joutuu tekemään väkisin, se on selvä. Lähinnä tuo sahti huolestuttaa, sen kanssa kun tarvitaan viileitä tiloja ja jo normaalimpikin satsi rajoittaa jääkaappin primaarikäyttöä ihan liikaa. Toisaalta, nyt olisi hyvä aika rakennella isompi mäskäyslaatikko ja hommata lisää keittokalustoa sekä ylimääräinen jääkaappi/pakastin kylmäkäyttöön. Tai sitten "teen Mikkellerit" ja menen muiden nurkkiin panemaan! Pitääpä kartoittaa kaveripiirin maakellaritilannetta, vaikka sen varaan ei kyllä varmaan voi laskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti