24.5.2010

Kotiolutta laissa: Hääsahdin testausta


Siirsin jälkimmäisen 2ol. erän uuteen jälkikäymisastiaansa. Samalla suoritin mittaukset ja pitihän sitä vähän maistaakin. Viikon ikäisenä (joista 4 päiviää ~12 asteessa, loput 6 asteessa) tämä erä on selvästi jo sahtia. Tuoksussa hedelmäistä hiivaa, kevyesti ruista ja reippaasti tuoretta katajaa. Maussa on makeaa, rehevän leipätaikinaista maltaisuutta ja hedelmää, jälkimaku on selvästi kuivempi. Aikaisemman erän tapaan suutuntuma on hyvin liukas ja pehmeä, katajan pihkaisuutta on tässä enemmän. Edellisessä erässä kataja ei tullut ehkä tarpeeksi esille ja tässä sitä on jo melkein liikaa. Kypsymisen pitäisi sitä tosin pyöristää, aikaa on vielä kolme viikkoa. Huonot mäskäystehot harmitavat, jykevämpi sahti oli suunnitteilla. Nyt alkoholi jää 6 % tietämille ja runkokin vähän ohkaiseksi. Toisaalta, virkistävyyden pitäisi olla kunnossa. Jospa nämä kelpaisi, kaikkeni ainakin yritin vajavaisilla välineillä ja taidoillani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti