4.2.2011

BrewDog Trashy Blonde


Ja vaihteeksi pintahiivojen pariin. Trashy Blonde on skottipanimon hauskasti nimetty ja kevyehkö (4,1 %), ilmeisen vahvasti humaloitu vaalea ale. Tyyliltään kai siis jonkin sortin golden ale. Haaparannan maitokaupasta hommasin myös Svea-mammalle sopivaan, 3,4 %:n anoreksiaan rääkätyn (?) version kun halvalla sain, mutta en nyt jaksa alkaa näitä rinnan maistelemaan. Originaali pääsee kuitenkin testipenkkiin.

Utuisen oranssinkultainen olut näyttää hyvin raikkaalta lasissa. Vaahtokin on komeaa kokoluokkaa, hyvin hienojakeinen ja pitsinenkin vielä. Vahvasti humaloitu tuoksu on niin ikään hyvin raikas. Siinä erottuvat Amarillon appelsiininkuori, persikat ja aavistuksenomainen saippuaisuus sekä selvästi myös Motoekan tuoma yrttinen ruohoisuus. Humalavalinnat huomioiden ei ole ihme, että Trashy Blonde muistuttaa tuoksun osalta kummasti La Chouffen Houblon Dobbelen IPA Tripeliä, ilman belgihiivan aromeja tietysti. Tuoksu siis jo enteilee hyvää, mutta maku pääsee silti vähän yllättäen potkaisemaan perseelle. Katkeruus kun suorastaan hyökkää kitalakea ja kieltä nipistelemään. Aavistuksen keksinen maltaisuus könyää perässä voltteihin nähden yllättävän tomerasti ja mukaan ehtii vielä tasoittava annos karamelliakin. Ihailtavasti on saatu luonteikkuutta oluen melko kepeään mallasrunkoon. Lopussa hieman puumaisesti pureva, mutta silti hedelmäinen humalointi varastaa shown ja jaksaa ilahduttaa kiitettävän pitkään viipyilevänä jälkimakuna. Raikas, reipas ja tietystä rajuudesstaan huolimatta erittäin juotava olut katkeruutta pelkäämättömille. Enemmän tässä on munaa kuin Tactical Nuclear Penquinissa, jossa kuitenkin on alkoholiakin melkein 30 pykälää enemmän. Kelpaisi tätä ostaa, jos vain saisi jostakin järkevän matkan päästä. PISTEET: 37/50

1 kommentti:

  1. Pidin kyllä itekki tästä kaljasta. Lähi KK-kauppaan (etelä-haaga) oli tätä herkkua tullut, mukavia yllätyksiä maitokaupoissa.

    - Kanka -

    VastaaPoista