31.1.2012

Plevnan Pispalan Portteri


Mielenkiintoinen portteri (5,6 %) Tampereelta sopinee jo edellistä paremmin arktisiin olosuhteisiin. Olut on pantu Olutravintola Pikkulinnun 11 v. juhlaolueksi. Valmistuksessa on käytetty neljää viljaa, ohran lisäksi siis vehnää, kauraa ja ruista. Mukana on myös turpeella savustettua viskimallasta.

Mustaa portteria komistaa ruskettunut, kermaisen pienikuplainen vaahtokerros. Kylmää on taas, mutta tuoksua löytyy silti ilahduttavasti. Selvästi tervaista savun aromia, tummaa suklaata ja melko reilusti myös makeahkoa hedelmäisyyttä. Selvästi samoja elementtejä kuin De Molenin Rook & Vuur-chilioluessa, johon olen tykästynyt. Chilin poltetta tamperelaisesta ei sentään löydy, ja hedelmäisyyskin lienee humaloinni ja ehkä hiivan ansiota. Hieman ruislimppuisen hapahkoa maltaisuutta on vahvuuteen nähden tukevasti. Viskimaltaan kanssa on maltettu pysyä kohtuudessa, ja tervainen turpeen maku sulautuu loistavasti tummaan suklaaseen ja tummalle oluelle yllättävän pirteään hedelmänektariin. Humalointi on melko kevyt, mutta jälkimaussa riittävästi maltaan makeutta tasapainottava. Juotavuus säilyy erittäin hyvänä keskitäyteläisen ja kuohkean tuoreen suutuntuman ansiosta, joskin hiilihappoa on ehkä hieman enemmän kuin olisi tarpeen. Ryhdikäs ja mielenkiintoinen portteri, jota joisi mielellään toisenkin. PISTEET: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti