24.8.2011

Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock



Vakka-Suomen pirteän panimon tuorein uutuus Alkon hyllyssä on varsin mielenkiintoinen Wehnäbock. Tyyli on parhaimmillaan (lue: Schneider Aventinus) todellista herkkua, silkkaa samettisen pehmeää runsautta. Vakka-Suomen tulkinnassa on potkua pari piirua Aventinusta vähemmän eli 6,2 %,ja se on humaloitu perijenkkiläisellä Cascadella. Lieköhän tässä lähdetty jäljittelemään Schneiderin toista loistavaa weizenbockia, eli Alkossakin piipahtanutta Hopfenweissea, joka myös hödynsi jenkkihumalia? Weihnäbock on saanut varsin mukavia arvioita kanssaharrastajilta, joten kyllä tältä väkisin joutuu odottaamaan hyvää suoritusta.

Suodattamaton Wehnäbock on hyvin samea ja väriltään likaisen ruskeanoranssi. Vaahto on melko ohut ja lähes täysin katoava, mutta kestonsa ajan jokseenkin pitsinen. Tuoksussa erottuu aluksi vähän yllättäen reilusti raakaa omenaa (asetaldehydiä), joka kuitenkin onneksi häviää nopeasti. Tilalle astuu rasvaisen pullataikinainen maltaisuus ja makean hedelmäinen ja hieman neilikkainen hiivaisuus. Humalointikin pyristelee esille varsin raikkaan hedelmäisenä. Makeuttaa riittää lähes liiaksi asti, eikä se tunnut kääntyvän suussani haluaimaani kuivahedelmöisyyden suuntaan. Lopussa kohtalainen katkeruus taittaa siitä osan ja tuo soppaan lisäksi oman pähkinäisen vivahteensa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, melko liukas ja matalahiilihappoinen. Vähän lattea kokonaisuus ehkä, kuohkeutta uupuu. Turhan yksioikoisen makeana tämä ei pääse Aventinuksen tai Hopfenweissen tasolle mitenkään. Ihan hyvä yritys silti, kannatti tämä maistaa. PISTEET: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti