3.5.2010

Uutta blogissa

Lisäsin "Käyppä kattomassa" -otsikon ja sen alle jokusia linkkejä, jotka itse olen katsonut hyödyllisiksi harrastuksen kannalta. Lisäilen sitä mukaa, kunhan muistuu saitteja mieleen. Jokunen sana nykyisistä alla.

Olutopas
on suomen aktiivisin ja informatiivisin olutsaitti. Pystyssä vuodesta 2006 Seppo Äyräväisen ("Suomalaisen oma olutopas" -teoksen kirjoittaja) toimesta. Paitsi foorumi, myös erittäin kattava tietopankki Suomessa myytävistä oluista, baareista ja kaupoista käyttäjein arvioimina. Suomen pienehkön piirin tunnetuimmat hörhöilijätkin höpisevät foorumilla asiasta ja joskus sen vierestäkin. Lisäksi kuukausittain äänestetään Kuukauden Olut, minkä myös "virtuaalimaistellaan" foorumilla ja irc:ssä. Käyttäjät pitävät yllä myös Olutwiki-sivustoa. Suosittelen vilpittömästi!

Ratebeer lienee kattavin tietopankki kaikista maailman oluista, baareista ja pullokaupoista käyttäjien arvioimana. Valtavasti käyttäjiä, aktiivisimmat todellisia olutnörttejä tuhansine ja kohta kymmeninetuhansine (huiput tänään 16726) arviointeineen, mikäli maksa kestää nykyistä tahtia. Tänne minäkin "reittaan". Jäsentapaamisia, oluiden vaihtoa ja muuta verkostoitumista voi harrastaa. Ilmainen rekisteröityminen. Maksamalla vaatimattoman summan vuodessa saa halutessaan käyttöönsä hienoja tilastoimis/arkistoitumis/hakuominaiisuuksia.

Beeradvocate on vähän vastaava kuin Ratebeer.

Kotiolut on Suomalaisten panohenkilöiden foorumi.

How to Brew on John Palmerin loistava kirja kotioluesta ja sen valmistusmenetelmistä - ilmaiseksi kaikkien luettavissa.

Olutkulttuuri ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia olueen liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti