8.5.2012

Dark Horse Reserve Special Black Bier

Tiukkaakin tiukempi Michiganilainen Dark Horse-panimo debytoi Leskisessä parinkin oluen voimin. Testattavaksi valitsemani portterin lisäksi tarjolla on tarjolla toinenkin tumma ja lisäksi vielä savumaltainen Fore Smoked Stout.

Reserve Special Black Bier on nimensä mukaisesti pikimustaa olutta, ja kermainen vaahtokin on tumman mokkainen. Tuoksu on hyvin jykevästi maltainen ja paahteinen, lähes savuinen. Jatko tuo tummaa suklaata ja hieman makeaa, aavistuksen kauraan vivavhtavaa maltaisuutta ja palaneita ohrankuoria. Hedelmäinen humalointi tuo tumemmille sävyille raikasta vastapainoa. Maku on maltaan makeantäyteläistä juhlaa, johon suklainen ja kahvinen paahteisuus sekä humalan tuoma hedelmäisyys tuovat oman mausteisuuteensa. Jälkimakuun nousee mukavasti maitosokerisuutta ja kermaista karamellia. Loppuveto kuivuu lopulta varsin napakan katkeroiseksi ja paahteisen jyväiseksi suklaaksi. Samettinen ja hyvin pehmeä, hienon tasapainoinen portteri. PISTEET: 40/50

1 kommentti:

 1. Hei,
  Nuori yrityksemme valmistuttaa oluen kanssa sopivia naposteltavia. Olisimme kiinnostuneita lähettämään Teille ilmaisnäytteitä RIPS: Ruis Snack ja RIPS: Vege Chips tuotteista (www.rips.fi). Ilmaisnäytteiden vastaanottaminen ei velvoittaisi Teitä mihinkään. Jos olette kiinnostuneita, niin voisitteko ystävällisesti lähettää meille postiosoitteenne sähköpostitse, osoitteeseen:

  oliver.ojala@corefinland.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Oliver Ojala, markkinointivastaava
  Core Finland

  VastaaPoista