10.9.2010

Malmgård Blond Ale

Leskisen kaappeihin on ilmestynyt Malmgårdin oluita hiljattain. Alkosta tuttu Belge löytyy tämä ennalta maistamattoman Blonden lisäksi. Belgihiivalla pantu Blonde herättää kohtuullisen kovat odotukset.

Väriltään saman keltaisen oluen vaahto on pikkutuoppiin kaadettaessa melko niukka eikä kovin pitsinenkään. Tuoksu on raikas, makean kukkaishuomaloitu, greippinen, hieman hunajainen ja pihkainenkin. Jokseenkin neilikkaisen mausteinen ja hedelmäarominen hiivaisuus on selkeä osoitus hiivan belgijuurista. Maltaisuus on kuivaa ja kevyttä, mutta ei ohutta vahvuuden (4,2%) huomioiden. Aavistus keksiäkin häivähtää taustalla. Lopussa tuntuu kohtalaisen voimakas katkeron nipistys ja hiivan hedelmäisyys ja kevyt hapokkuus. Kevyt saipuaisuus lopussa lienee humalista peräisin, olisiko fugglesia? Suutuntumaltaan kevyt olut on raikas ja virkistävä. Makuakin riittää mukavasti. Blonde on mielestäni Belgeä onnistuneesti olut. Saisipa tätä lähikaupasta! PISTEET:33/50

Published with Blogger-droid v1.5.2

3 kommenttia:

  1. Raumalla on Malmgårdin Blonde ja Dinkel ilmestynyt sekä Prismaan että Citymarketiin!

    VastaaPoista
  2. Oulussakin löytyy esim. Välivainion K-kaupasta

    VastaaPoista
  3. Dinkeliä näin myös Limingantullin Prismassa. Linnanmaalle uuteen Prismaan ei ole vielä ainakaan rantautunut Malmgårdeja, eikä paljon muutakaan. Olutosasto on melko ankea, vaikka uusi Prisma lienee suurimpia marketeja kaupungissa. VASP Schwarz ja Pale Ale löytyy sieltä kuitenkin. Ulkomaisista ei juuri mainittavia, London Pride kovin juttu. Pitää melkein käydä molempia Malmgårdeja hakemassa Välivainiolta jos sitä kerran löytyy.

    VastaaPoista