Kaverini Samuli harrastaa kokkailua. Koska syyskuisen harmaa sunnuntai sopii erittäin hyvin keittössä räpeltämiseen, päätimme touhuta pienellä porukalla sekalaisen etnistä ruokaa. Luvassa on alkuruoaksi setšuanilaista keittoa, pääruokana porsascurrya ja kukkakaaligashia riisin ja raidan kanssa. Jäätelö ja chai-juoma toimittavat jälkiruuan virkaa. Tuliset ja mausteisen aromaattiset ruoat sopivat mielestäni mainiosti yhteen reippaasti humaloitujen ja riittävän tukevien oluiden kanssa. IPA:t ja pale alet:t toimivat taatusti. Miksei vaaleat belgitkin, vaikka mausteiset tripelit. Kaapista ei tällä kertaa löytynyt kunnon humalapommeja eikö oikein sopivia belgejäkään tähän hätään, eikä Alkokaan tietenään ole sunnuntaina auki. Niinpä omaan mukiini valikoitu alku- ja pääruoan kanssa Laitilan Kievari Kekri. Vieraille kipaisin lähikaupasta Flying Dogin Doggie Style Pale Ale:t.

Biitti possua kastikkeineen ja hörppy Doggie Stylea todisti tämänkin yhdistelmän toimivan mainiosti. Jäi tosin kaipaamaan voimakkaampaa mallaspohjaa oluelta, jotta mausteisuus olisi saanut parempaa vastakaikua. Sitä olisi löytynyt vaikkapa saman panimon Snake Dog IPA:sta tai Nøgne Ø:n IPA:sta.
Ruoka oli muuten lyhyesti kuvattuna hyvää ja sitä oli vieläpä riittävästi :D Tulisuutta riitti pikkuhikeen saakka ja muutenkin mausteiden täyteläisyys oli hyvin miellyttävää. Tamarindit, inkiväärit ja ties mitkä muut jeerat tuoksuvat kämpässä varmasti vielä useamman päivän. Kiitos!
Ruoka oli muuten lyhyesti kuvattuna hyvää ja sitä oli vieläpä riittävästi :D Tulisuutta riitti pikkuhikeen saakka ja muutenkin mausteiden täyteläisyys oli hyvin miellyttävää. Tamarindit, inkiväärit ja ties mitkä muut jeerat tuoksuvat kämpässä varmasti vielä useamman päivän. Kiitos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti