2.2.2013

Rogue Old Crustacean Barleywine

Siirtymä Ruoholahteen. One Pintissa verkkainen tunnelma, asiakkaita muuttama. Tuttuun tapaan eräs partasuu tiskin takana ja hiihtoa tv:ssä. Hanaoluista oregonilainen barleywine on tällä kertaa se houkuttelevin.

Tumman meripihkainen ja vaahdoltaan niukka. Massiivisen kuivahedelmäinen, maltainen ja valtavan humaloitu olut. Tuoksu tihkuu pihkaa, siitepölyä, ylikypsää luumua ja rusinaa. Keksisen maltaan määrä on häkellyttävä. Silti makeus pysyy aisoissa päälle vyöryvän katkeruuden ansiosta. Jälkimaku jatkuu pihkaisen kuivahedelmäisenä lähes loputtomiin. Pientä paahteista sokerisuutta ja mantelia nousee lopulta katkeruuden alta. Kuohkea juotavuus säilyy tukevuudesta huolimatta erinomaisesti. Vakuuttavaa laatua alusta loppuun. PISTEET: 42/50

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 kommenttia:

 1. Miltä siitepöly tuoksuu? Entä mitä eroa on ylikypsän luumun ja rusinan tuoksussa?

  VastaaPoista
 2. Nämähän on pikälti henkilkohtaisia juttuja, mutta:

  Siitepölyllä tarkoitan kukkivissa kasveissa joskus esiintyvää tuoksua. Esim amarillo-humalan yhdistän usein kukkien siitepölyisen makeaan tuoksuun.

  Rusina tuksuu sille mille tuoksuu - minun nenässä tiivistetyn makealta ja tummalta. Nuuski pilkottuja rusinoita, siitä sen saat.

  Ylikypsä luumu ei ole yhtä tiivis ja tumma kuin rusina, vaan enemmän käyneen makea. Kypsytä luumuja reilusti yli, niin siitä saat.

  Näissä oluissahan ei absoluuttisesti ole sen enempää rusinaa kuin siitepölyäkään, mutta subjektiivisesti näitä austimuksia voi yrittää yhdistellä tuntemiinsa tuoksuihin/makuihin.

  VastaaPoista