1.2.2013

Beer Hunter's St. Urho's Pub Presidenttiolut


Porin panimon St. Urho's Pubille panemaa talonolutta. Tämä on ilmeisesti uunituore versio aiheesta, sillä speksit eivät täsmää alkuunkaan RB:n esittämiin. Nyt mennään kevyessä belgihengessä, alkoholia 4,5 %. Samea, vaalean meripihkanruskea olut vaahtoaa vahvasti hanasta laskettuna. Tuoksu on mausteisen hiivainen, mikä tuo lähinnä mieleen witbierit. Banaania on tässä kuitekin voimakkaammin, lähes saksalaisten vehnien tyyliin. Jotakin mausteita lienee myös käytetty, veikkailisin korianteria. Maku on jyväisen kuiva ja hiivaisen hapokas. Loppu on yllättävän terhakasti humaloitu ja nautinnollisen pitkäkestoinen. Vähän ohutta ehkä, mutta suutuntuma säilyy pehmeänä. Hyvin raikas kokonaisuus ja oiva osoitus siitä, että hiivainen olut voi olla kaikkea muuta kuin tunkkainen. Kesäoluena toimisi vielä paremmin, mutta maistuu myös helmikuisen loskan keskellä mainiosti. PISTEET: 35/50

2 kommenttia:

 1. Panimo juuri tiedotti Facebookissa:

  Beer Hunter's Panimo:
  Urkin toinen Presidenttiolut on perillä.

  Helmikuu

  Lauri Kristian Relander (31.5.1883 Kurkijoki – 9.2.1942 Helsinki)
  Presidenttinä 1.3.1925 – 1.3.1931

  Pilkkakirveiden Reissu-Lasseksi nimittämä presidentti Relander avasi ikkunoita ulkomaailmaan tekemällä valtiovierailuja ja kutsumalla muiden maiden valtionpäämiehiä kylään.

  Sen kunniaksi valitsimme olueksi 4,5% belgialaistyyppisen mausteisen alen, jonka makumaailman kuitenkin halusimme pitää mietona. Koska Suomessa elettiin hänen presidenttikaudellaan kieltolain aikaa, pidämme myös alkoholiprosentin maltillisena.

  Nimikkoruoka-annokseen vaikutti presidentin tausta "karjalaisena maalaispoikana" ja agronomina. Sienikastike ja punajuurisalaatti täydentävät lämpimänä tarjottavaa maalaispateeta.

  ”Kun kaikki oli valmista, tuntui niin helpolta."

  VastaaPoista
 2. Hyvä tarkennus, kiitos! Henkilökunta muisteli vahvuuden väärin, ilmeisesti olivat juuri saaneet oluen hanaan.

  VastaaPoista