27.3.2012

Plevnan Leskinen XX IPA

Myöhästyneet synttärionnittelut 20 v. kantakuppilalle! Vaikka useita hienoja baareja tuli reissussa koluttua, on kotikaupungin suveneerilla ykkösmestalla aina varattuna erityinen sopukka sydämessäni. Vaikka varsinaiset synttärit menivätkin sivu suun, ehdin kuitenkin vielä rääppiäisille maistamaan juhlakalun omaa juhlaolutta. Plevnassa pantu Leskinen XX IPA (5,9 %) on paitsi maino olut, myös komea sulka hattuun Oulun eteenpäin hiipivälle olutskenelle.

Leskinen XX-IPA on väriltään kirkkaan meripihkanruskea, ohut vaahto on kestävä ja kermaisen pitsinen. Tuoksua hallitsee melko voimakas, tiukan sitrusyrttinen, mäntyinen ja hieman makeamman persikkainen humalointi. Maltaisuus on hyvin kuivaa ja kevyen paahtoleipäistä, karamellia erottuu kevyesti myöhäisessä jälkimaussa. Katkerohumaloinnissa riittää nautittavasti puruvoimaa, ja painotus onkin suomalaisolueksi todella reilusti katkeroissa. Mallasrunko on siis melko kevyt, ja kokonaisuus muistuttaa ehkä enemmän "ylihumaloitua" pale alea kuin IPA:a. Suutuntuma on kuohkean tuore ja jälkimaun kiperän pihkainen katkeromyllytys kolahtaa ainakin minulle. Todella virkistävä humalapläjäys, jonka näkisin mielelläni hanassa vaikka vakiotuotteena. Voin helposti kuvitella itseni Rotuaarin helteiselle patiolle XX-IPA:a nautiskelemaan. PISTEET: 37/50

1 kommentti:

  1. Oli saatavissa myös Jumprusta, liekö vieläkin vai joko on loppu? Katkeruutta tässä oluessa on niin paljon että se maistuu mukavasti vielä myöhemmälläkin illalla kun suurin osa makunystyröistä on jo turtunut. Kuvaus humaloinnista vastaa myös omaa havaintoani.

    VastaaPoista