21.8.2010

Pub Graali

Graali on vähän kaksijakoinen paikka Oulun baarikentässä. Tässä tummalla puulla, massiivisilla nahkanojatuoleilla ja haarniskoilla sisustetussa hämärässä pubissa tunnelma on välillä liiankin tiivis ja palvelun laatu tuppaa joskus ailahtelemaan. Asikkaita on moneen lähtöön, suurin osa taitaa ölinästä päätellen tilata "yhtäisoa ja lonkkua". Joskun Graali kuitenkin yllättää muutamalla oululaisittain laadukkailla oluella.

Graalin hanatuotteet pyörivät hitaasti ja harvoin niihin mitään erityistä eksyy. Nettisivut eivät yleensä päivity ainakaan juomien suhteen, eli kannattaa välillä käydä tarkastamassa tilanne. Tänään Liberty Ale oli hanoista selvästi se kovin juttu. Vakiohanoista London Pride on hyvä veto perus Stellojen ja Guinnesien joukossa.

Pullotavara on brittipainotteista, nimikko-olut Black Sheepin Monty Python's Holy Grail lienee edelleen valikoimissa. Koko baarin parasta antia ovat yleensä kuitenkin tiskille nostetut vajaat kymmenisen olutta/siideriä, joiden joukosta löytyy usen edes jotakin pikkukivaa. Tänään esim. Snake Dog IPA, Laitilan Imperiaali ja Ola Dubh 16. Brooklyn Local One ja Brew Dogin Punk IPA ovat esimerkkejä lähimenneisyydestä. Tämän tason oluita voi Oulussa löytää Graalin lisäksi oikeaan vain Leskiseltä säännöllisesti ja ajoittain St. Michaelista ja Never Grow Old:sta.

Graali on pistäytymisen arvoinen paikka, joka voi parhaimmillaan tarjota laadukasta kurkunkostuketta ainakin parin laisillisen ajaksi. Mitään superharvinaisuuksia ei kuitenkaan kannata odottaa löytävänsä.
Published with Blogger-droid v1.5.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti