Tässä blogillinen olutta, olkaa hyvät! Kierroksen tarjoaa oululainen olutharrastaja, joka uusia oluita maistelemalla ja omiaan kotona valmistamalla eksyy yhä syvemmälle oluiden maailmaan. Uskallatko seurata?
21.4.2010
Kotiolutta lasissa: Vappu! 2010 ensimaistossa
Vappu! 2010 -niemen saanut vappuolut on nyt sitten korkattu. Pelkäsin vähän mausteiden yliotetta, sillä takana on muutamia ylimaustettuja keitoksia. Onneksi huoli oli turha!
Samean oranssinkeltainen, hyvin vehnäolutmainen väri. Myös vaahto tuo vehnikset mieleen: se on kookas, tiiviin pienikuplainen ja kermaisen pitsinen. Tuoksussa mausteet tuntuvat selkeinä: hieman saippuaista korianteria ja kardemumman terävyyttä. Reippaasti greippistä sitrushedelmää, vaikutelmaa vahvistavat myös cascade-humaloinnin sitruksiset ja pihkaiset aromit. Maltaisuus on melko kevyttä. Pitkään kestävässä jälkimaussa tuntuu selvästi rusinoilla höystettyä vehnäpullaa ja jo aiemmin sämplätessä havatsemaani pähkinää mausteisuuden ohella. Voisiko pähkinäisyys olla kauran aikaansaannoksia? Maku on kauttaaltaan melko kuiva ja katkeroitkin tuntuvat selvästi. Suutuntuma on oluen parhaita puolia: keveydestä ja reippaasta hiilihappoisuudesta huolimatta se on pehmeä ja kuohkea. Tulee mieleen vähän belgien witbierit, tosin ilman mausteista hiivaluonnetta. Vaikka olut onkin selvästi mausteinen, en sanoisi sitä ylimaustetuksi. Sen verran mukavasti varsinkin jälkimaun maltaisemmat meiningit tasoittavat kokonaisuutta. Kaikki keitokseen heittämäni ainekset löytyvät, eikä mikään yksittäinen ylidominoi. Hyvin virkistävä ja keväisen aurinkoinen kokonaisuus. Ehkä näitä keveitä olusia pitäisi tehdä useamminkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nyt on Vappu!
VastaaPoista