15.2.2012

Reilihommia

Kirjoitan tätä aamuhämärissä junassa, raiteet vievät Tampereelle ja edelleen Turkuun. Vuorokauden päästä etsin luultavasti aamupalaa Tukholmassa. Tämä tarkoittanee sitä, että pitkään puhuttu interrail on juuri alkamaisillaan!

Pelkän oluen perässä en ole liikkeellä, mutta väkisin tämä harrastelu ”hieman” vaikutti reitinvalintaan. Löyhän ennakkosuunnitelman mukaan on tarkoitus junailla Tukholmasta Kööpenhaminaan, jatkaa siitä Hampurin kautta ja Alankomaissa pysähdellen edelleen Belgiaan. Belgiassa käyn ainakin Bruggessa ja luultavasti myös Ghentissä, Antwerpenissa pääsisin luultavasti kämppäämään tuttujen nurkkiin. Belgiasta jatkan kohti Saksaa: Köln, Bamberg ja München lienevät pysähtymisen arvoisia. Ajan riittoisuudesta riippuen ajattelin käydä pikareissun Itävallan Innsbruckissa imettelmässä Alppeja ja kuuluisaa mäkihyppykeskusta (kyllä: sitäkin lajia on tullut harrastettua!). Jos kaikki menisi kuten ajattelen, päättyy varsinainen reiliosuus Tšekkeihin, jossa Plžen ja Praha ovat pakollisia pysähtymiskohteita. Tähän kaikkeen olisi siis varattuna noin kuukausi, alkaen huomisesta. Tšekeissä saattaa lisäksi olla mahdollisuus viipyä pitempäänkin, mikäli suhdeverkostot pitävät ja rahaa on jäljellä. Paluu Suomeen on vielä auki, mutta junailu Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta tuntuu todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Reissun olutpainotteista antia tulen päivittämään blogiin silloin, kun reppuselkäisen kohtaamat olosuhteet ja oma jaksaminen sallivat. Aivan ”Ardemaisiin” ponnistuksiin tuskin pystyn (täytyyhän sitä reitatakin), mutta enköhän ainakin mielenkiintoisimmat kaupungit ja kuppilat saa ruodittua kirjalliseen muotoon. Mielenkiintoista on nähdä mukana raahaamani tekniikan (miniläppäri, älypuhelin + järjestelmäkamera) hyödyllisyys käytännössä. Vitutus ainakin lienee taattu, jos jotain pöllitään tai hukkuu. Tavoitteena on kuitenkin tekniikan avulla saada edes jotakuinkin reaaliaikaista materiaalia luettavaksi ja lisäksi päästä ainakin osittain eroon siitä tuskallisesta reittausvihkon siirtämisestä digimuotoon reissun jälkeen (edellinenkin suma on vielä purkamatta). Toki perinteinen ruutuvihkokin kulkee varalta mukana ja luultavasti siihen joutuu usein myös kajoamaan.

Mutta eipä tässä tällä erää muuta. Seuraava päivitys lienee luvassa Tukholmasta tai viimeistään Köpiksestä.
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 kommenttia:

  1. Mahtia! Reissuraportit ovat aina mielenkiintoisia luettavia. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  2. Juoppa yksi saksalainen munkin edestä!

    VastaaPoista
  3. No niin, tsemppiä. Olut on kestävyyslaji, toisin kuin mäkihyppy.

    VastaaPoista