18.11.2012

Green Flash Hop Head RedHemingway's ei ehkä ole oluthörhön ykköspaikkoja ainakaan Oulussa, mutta välillä puolisokea kanakin löytää jyvän. Kaveri vinkkasi tästä kovamaineisen kalifornialaispanimon amber alesta, jota piti hetimiten pyöräillä keskustaan maistamaan. Reissu maksoi melkein henkeni, kun autoilija törmäsi pyöräni takarenkaaseen suojatiellä. Mies ja pyörä selvisivät onneksi paskahalvauksella, autokuski ei olisi selvinnyt, mikäli olisi vaivautunut pysähtymään. No, kyllähän hyvän oluen vuoksi kannattaa uhrata vaikka henkensä...

Green Flashin Hop Head Red on vääriltään syvän rubiininpunainen ja hieman samea. Pullosta kaadettuna vaahto on pienikuplaisen pitsistä. Tuoksua hallitsee aromaattisen kukkainen, makeahkon hedelmäinen ja hieman sitruksinen humalointi. Pientä marjaisuutta erottuu, ehkä hiivan seurauksena. Maku katkeraa, mukavan maltaista, mutta ei liian makeaa. Jälkimaussa kuivasti pureva humala tiivistyy todella pikäkestoiseksi pihkaisuudeksi, mallas antaa sille hieman karamellista tasapainoa. Suutuntumasta löytyy pyöreasti maltaan tunnetta kuohkean tuoreella otteella. Huippuluokan jenkkiolut ehdottomasti.  PISTEET: 40/50
Published with Blogger-droid v2.0.9

4 kommenttia:

 1. Juu ei todellakaan ainakaan Turussa ole mikään oluen ystävän paikka. Kerran tuli mielenkiinnosta tossa kesällä poikettua ja melkeinpä yhtä nopeasti ovesta ulos kuin tulin sisäänkin, kylmäkaapin nähtyäni. Ei ainakaan silloin näkynyt kaapissa noin mielenkiintoista olutta, ei sinnepäinkään.

  VastaaPoista
 2. Tämä kuuluu kuukausittain vaihtuvien ketjun pullo-oluiden sarjaan, joten pitäisi kai olla myynnissä kaikissa toimipisteissä. Ainakin pääkaupunkiseudulla tätä on liikkunut. Vastaavaan tapaan vaihtuvana erikoisuutena kaapista löytyi Cigar Cityn Marudo Brown Ale, jonka myös testasin ja hyväksi havaitsin. Baarimikotar jutteli siihen malliin, että tulevien kuukausien uutuuksien pitäisi myös olla aiempaa erikoisempaa kamaa, myös pienpanimoita. Lieköhän jotain muutoksia maahantuontikuvioissa? Täytynee pistää paikka tarkempaan seurantaan.

  VastaaPoista
 3. Onpa yllättävää ryhdistymistä tältä ketjulta.

  VastaaPoista
 4. Ei ole Hemingway's kyllä siiderinkään ystävän paikka. Kaapissa pelkkiä suomalaisia makusiidereitä (olikohan jotain Golden Käppiä) ja kun kysyin jotain ulkomaalaista, niin ainoa vastaus oli Crowmoorin kuiva. Täytyi siinä sitten huonona oluenjuojana pelastautua Carlsbergin Copenhagenillä ja limetillä.

  VastaaPoista