20.12.2010

Kotiolutta: Pullotolkulla vattua ja vaniljaa

Puhdetöinä pullotin tänään viimeisimmän projektini, joka on olevinaan jonkinsortin skottiale, tosin vatuilla ja vaniljalla maustettuna. Pari viikkoa annoin vattujen ottaa olutkylpyä, jonka jälkeen siivilöin kissanpaskalta näyttävät jämät veks, siirsin oluen selkeytykseen ja heitin vaniljauutoksen perään. Kaikki meni näppärästi pullotusta myöten, mutta ei ehkä ihan suunnitellusti.

Marjojen lisääminen tuuppasi käymisen uudelleen vauhtiin ja se jatkuikin odotettua kauemmin. Tulos on kuivempi kuin ajattelin, marjojen hapokkuus korostuu selvästi. Sämplätessä kaikki vaikutti kuitenkin ihan hyvältä, tuoksussa ja maussakin on niitä elementtejä mitä hain. Pullossa kun saa vielä muhia jokusen viikon niin eiköhän tästä kelvollista tule. Tietääpähän nyt varautua tähänkin jos jatkossa tulee marjoilla leikittyä.

Seuraavaksi on suunnitelmissa opiskella lagerin valmistusta vähän syvällisemmin. Hiivaa ja muitakin värkkejä on varattu ainakin paria-kolmea erityyppistä satsia varten. Kesällä hommattu käymiskaapi saa samalla todellisen tulikasteensa. Kattilat saattavat höyrytä jo joulun välipäivinä, mikäli kaikki menee suunnitellusti.
Published with Blogger-droid v1.5.2

1 kommentti:

  1. Toivottavasti sun vaniljalle käy paremmin kuin meikäläisen. Ei tullut kuin kahdessa pullossa vastaan ja molemmissa liikaa. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla tehdä vaniljatangosta "oikeata vaniljasokeria" ja pullottaessa laittaa pelkästään osaan pulloista sitä ja osaan esim. 50/50 "true vaniljasokeria" ja vaikka panimosokeria.

    VastaaPoista