16.3.2010

Ørbæk Påskebryg


Pääsiäisen sesonkituote Tanskan malliin. RateBeer luokittelee tämän dunkeliksi, Alko ja Olutopas aleksi. Mikä lie tuotuus? Luomuolut joka tapauksessa, mistä plussaa. Puoli litraa maksaa Alkossa 3,48€.

Kaunis, hyvin syvän meripihkanruskea olut on kirkas. Ohuehko vaahto on kermainen ja hyvin pitsinen. Tuoksu on hyvin karamellisen makea, tumman candisiirappinen, hieman kermatoffeinen ja mansikkaisen marjainen. Mausteita on käytetty reippaasti, mutta tasapaino säilyttäen. Ainakin appelsiininkorta ja ehkä lakritsia on laitettu kattilaan. Paahteisuus ja suklaisuus lisääntyy oluen lämmetessä, jolloin myös alkoholi alkaa puskea läpi. Lopussa kevyen pähkinäinen humalointi. Maku on kauttaaltaan karamellinen ja siirappisen makea, lopussa tuntuu kevyen paahteinen happamuus ja lämmetessä myös alkoholia. Kohtuullisesti katkeroa tasapainottamassa muuten makeaa jälkimakua. Täyteläinen, siirapinen ja pehmeän liukas suutuntuma jättää huulet tahmeiksi.

Ørbæk yllätti pääsiäisherkullaan todella positiivisesti melko keskinkertaisen Jingle Bells -jouluoluen jälkeen. Kokonaisuus on monipuolinen ja makean täyteläinen. Hieman yllättäen pidin tästä enemmän melko viileänä, jolloin alkoholi oli paremmin piilossa. Toisaalta lämmetessä voimistuva suklaisuus sopii makupalettiin mukavasti. Tätä pitää ostaa toistekin! Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti