2.3.2010

Blogi aukeaa, korkki nasahtaa

Vihdoinkin sain aloitettua tämän homman. Pitkään on tehnyt mieli kirjoitella näitä oluthörhöilyjä jonnekin ylös. Onpahan itselle muistiapuna, vaikka ei muita kiinnostaisikaan. Olin pitkän viikonlopun Helsingissä maistelemassa ja paluumatkalla aloittamispäätös tuli lopullisesti tehtyä. Oli mahtava viikonloppu, pitää kirjoittaa se tänne ylös jossakin vaiheessa.

Juhlan kunniaksi pitää tietty korkata olut. Blogin D.I.Y.-hengen mukaisesti olkoon ensimmäisenä vuorossa omaa tuontoa oleva Brett like´s Proge, joka on belgityylinen vahva ale vähän Orvalin hengessä. Mukana on esikuvan tapaan Brettanomcyces-hiivaa. Olut alkaa olla puolen vuoden iässä ja Bretta on jo antanut mukavasti luonnetta.




Väri on vaalean oranssi, hiiva samentaa sitä hieman. Vaahto on erittäin kermainen, melko tiivis ja pehmentää suutuntumaa mukavasti. Tuoksussa on selvästi Bretan tiukkaa pippurisuutta ja ananasmaista makeaa hedelmäisyyttä. Maltaisuus on melko kevyttä ja kuivakkaa. Tiivis vaahto ehkä vaimentaa tuoksua. Ruohoista humalaa tuntuu jälkimaussa, samoin kuin tyypillinen bretan mausteinen ja kuivan hapokas ominaismaku sekä hiivaisuus. Katkerohumalointi on melko kevyt, lisää olisi saanut olla. Ei tämä viinalle maistu, vaikka sitä on reilut 8%. Suutuntuma on vähän kevyt, mutta erittäin pehmeä ja liukas. Toiset puoli vuotta aikaa Bretalle ja tämä saattaa olla aika tiukassa kuosissa. Hyvää tämä on jo nyt, ihan sopiva aloitus tälle blogille.

1 kommentti: