6.4.2013

Southern Tier Oak Aged Back Burner


Ohraviintä, nam! Näittä jenkkijättiläisä odottelee aina kuolaten. Tämä Southern Tier:n barley winessa on vahvuutta 9,6 %. Humalointi on hoidettu Chinookilla ja Willamettella, kuivahumalointi Centennialilla ja Amarillolla. Tämä versio on vielä kypsytelty tammitynnyrissä.

Paksu, kauniin rubiininpunainen ohraviini kaatuu lasiin houkuttelven utuisena. Vaahto on isokuplaista ja melko harvaa, mutta yllättävän hyvin se lopulta kestää. Massiivinen hedelmäisyys leijailee nenään välittömästi. Nuuhkaisemalla irtoaa makeaa mansikkahilloa, kuivattua aprikoosia ja rusinoita. Ja tietysti karamellia, paljon! Kukkaisen makea aromihumalointi on voimakas ja sopii hedelmäiseen tunnelmaan. Sitruksisemmilla hamalalajikkeilla olisi voinut saada vähän pirteyttä hieman yksitoikkoisen imelään tuoksuun. Tynnyröinti tuo kuitenkin taustalle mukavaa vaniljaisuutta, mutta puun aromia ei juuri erota.
Makea ja katkera olut tuntuu suussa öljyiseltä, mutta ei ole kaikkein täyteläisimpiä ohraviinejä. Huulet kuitenkin tahmautuvat siirappisesta maltaisuudesta ja kuivahedelmäisyys on massiivista. Jälkimaun pitkäkestoiseen katkeruuteen sekoittuu kuivaa puuta ja reilu tujaus alkoholia. Pehmeäähän tämä on, mutta ei niin ylellisen runsasta kuin tyylin parhaat. Periaatteessa mikään osa-alue ei töki, mutta jotenkin tämä ei nyt lähde lentoon. Mielelläni tynnyröimätöntä versiota, josta luultavasti pitäisin paljon enemmän. Hyvää on, mutta ei täysin lunasta odotuksia. PISTEET: 36/50   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti